28 decembrie 2009

Sens

Am o puternica stare de "greata". Ma uit in jur si nu gasesc SENSUL.

Ce sens are?
Ce sens au cuvintele pe care le rostim?
Ce sens au principiile dupa care ne parcurgem efemera existenta ?

Am sentimentul ca nu facem altceva decat sa cautam sensuri intr-un univers infinit care poate ingloba o infinitate de principii, regului, valori, credinte si convingeri.

Pentru cateva momente am simtit cum ceva ma absoarbe afara din lumea materiala, am inteles ca este chemarea "Tanatosului". Stranie si extrem de placuta a fost starea, e ca si cum te-ai desprinde de o lume care nu face altceva decat sa se zbata in propriai efemeritate. O lume plina de zgomot asurzitor, de agitatie frenetica, de lumini si culori orbitoare si de mirosuri stricate de descompunere. Iar toate astea ne departeaza de LINISTEA ETERNA. Tot mai puternica imi e convingerea ca dupa ce vom inceta sa ne mai zbatem ne vom intoarce acolo unde linistea nu poate fi tulburata.

4 comentarii:

  1. steagul sus, viata e frumoasa. chiar si acum, aici.
    uneori, mai ales acum si aici.

    RăspundețiȘtergere
  2. Salut,

    parerea mea este ca noi, sa si fiinte spirituale, ca si suflete, ca si forme de energie inteligente, polarizam energia noastra si o directionam intr-un infinit curcubeu de directii.
    Nu cred ca sensurile sunt ceva deja existent si static carora noi le dam curs dupa ce le gasim, ci ca mai degraba avem parte de propriile noastre acte de creatie.
    Ceea ce ai experimentat poate fi o cadere in tine insuti, o dulce renuntare si o revenire la caldura sufletului tau primordial, o refugiere in propriat-ti fiinta.
    La capatul opus e smerenia, o stare care-ti va permite sa simti protectia totala a divinitatii si sa simti ca faci parte din aceasta lume cu infinite posibilitati.
    Poate ca ti-ar trebui si tie din cand in cand o experienta de confesare prin care sa refulezi si sa te cureti de tot gudronul sufletesc pe care in meseria pe care ai ales sa o practici il acumulezi de la ceilalti, pentru ca intri in contact cu prea multe energii de prea multe feluri ca sa-ti poti mentine echilibrul fara a fi la randul tau ajutat.
    Negarea nu e o dovada de putere, ci mai degraba un semn de nesabuinta.
    Cei puternici au curajul sa-si reunoasca slabiciunile si natura umana.
    Ma bucur ca am avut ocazia sa-ti scriu aceste cuvinte, si iti doresc sa experimentezi starea de smerenie; chiar daca suna ecleziastic, e o stare sublima, in care puterea divina curge prin tine catre ceilalti, si tu nu poti decat sa fii martor la aceasta bucurie.
    Sarbatori feiricite!

    un inginer pe care il cunosti :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Multumesc Inginere (ori cine ai fi)

    "Smerenie" e un cuvant greu care atrage dupa sine o atitudine straina mie.

    Mi-a placut ce ai scris simt ca unele ganduri rezoneaza cu mine. Atele trec usor pe langa sufletul meu in cautarea altor suflete care asteapta sa la primeasca.

    Iti doresc tie si toturor fiintelor vii un an mai bun, mai incarcat de respect fata de diversitate si fata de viata.

    RăspundețiȘtergere
  4. iti recomand aryana Havah. Are o serie de carti extrem de ciudate, care prezinta informatii aproape incredibile...dar dupa o cercetare mai amanuntita, iti dai seama ca nu sunt numai prostii scrise acolo. Nu iti spun despre ce e vorba. te las sa descoperi.

    RăspundețiȘtergere