28 februarie 2009

Linistea

Cineva vorbea cu Linistea. Iar dupa cateva schimburi de idei au ajuns la concluzia ca linistea inseamna imposibilitatea de a pune in cuvinte ceea ce gandesti.

Am incercat si eu sa imi intreb linistea ce este ea. Si mi-a rapsuns ca pote fi descrisa printr-un singur cuvant, si anume ABANDON. Ea apare in momentul in care abandonam a mai pune in cuvinte ganduri, a mai verbaliza emotii, a mai justifica comportamente.

Atunci m-am intrebat de ce ne e teama de liniste ?

11 comentarii:

  1. mi-e draga linistea, dar, sincer, mi-e teama de abandon...

    RăspundețiȘtergere
  2. Si cand te gandesti cat de usor le e unora sa apeleze la abandon chiar fara sa isi propuna sa ajunga la liniste. E firesc sa te temi de abandon atata timp cat el ramane un scop si nu un mijloc de a ajunge la.....

    RăspundețiȘtergere
  3. e un mijloc luuuuung, cat tunelurie alea prin munti... :))
    si cand se facea intuneric in tren, unii tipau (amintiri din coplarie, cu colegii de scoala, probabil in vre-o excursie la munte) altii chicoteau, altii...
    la varsta aceea linistea era ceva de neimaginat :)

    pentru mine, in lungul drum catre in sus inca mai am si retinerea in a abandona ceva ce nu stiu daca mai imi e util... si tema ca eu sunt cea abandonata, indiferent cate busole si harti mi-am bagat prin buzunare.

    RăspundețiȘtergere
  4. E interesant cum drumul tau duce catre in sus. E un drum in afara ta, care intradevar cere mult curaj ca sa poti abandona ceva de care nu esti sigura daca iti e util. Esti sigura ca directia este in sus ?

    RăspundețiȘtergere
  5. Uneori e atat de placut sa intalnesti persoane cu care sa te poti bucura de spatiul dintre cuvinte... pentru ca de acolo se naste totul... si tot acolo se si intoarce.

    RăspundețiȘtergere
  6. Cu atat mai placut e sa descoperi ca nu esti singur intre cuvintele care descriu oameni....

    RăspundețiȘtergere
  7. uneori imi vine sa umplu linistea... facand coaching la telefon... de exemplu, intreb... hei, hei, mai esti acolo.... uuuuuuuuu?

    RăspundețiȘtergere
  8. Cat de placut este sa stai si sa asculti ce ce in liniste rasuna.

    RăspundețiȘtergere
  9. Nu cred ca exista transa mai profunda decat linistea... de acolo parca se naste fiecare miracol...

    RăspundețiȘtergere
  10. dintre toate cuvintele spuse...cele mai importante...le poarta punctele de suspensie dintre ele...ele inseamna liniste...pace....si au...mld...de intelesuri....fiecare acepta intelesul pe care si-l doreste....

    RăspundețiȘtergere